I går brukte vi dagen til å blant annet besøke en kakao/sjokoladeplantasje. Turen bestod av en tre timers tur i jungelen i nærheten av havnestedet Almirante. Vi så appelsintrær, avokadoer, stjernefrukt, dragefrukt, bananer, mandariner, ingefær, kokosnøtter og limetrær. Og er det en ting som skal sies om frukten, så er det at den er ganske mye ferskere her enn i fruktdisken på Meny hjemme i Norge.
Videre kom vi til til kakaoplantasjen hvor vi fikk smake sjokolade av tomlokale senioritas både direkte fra treet og i ulike faser som de tilbredte på bål. Ekstremt godt!
På bildet under ser man hvordan sjokoladen ser ut direkte fra frukten. Den gikk fint ann å smake på så lenge man ikke tygget den.
Videre ble sjokoladen lagt i en gryte for å ristes og stekes. Deretter knuste vi den til pulver med en stein.
Til slutt ble sjokoladepulveret blandet med melk og sukker, og vi fikk smake. Fantastisk godt! Det viste seg at de eksporterte 95% av sjokoladen til Sveits, men vi var skjønt enige om at sjokoladen smaker bedre i jungelen i Panama enn i butikkhylla i Sveits.
I dag har vi vært på snorkeltur til en av de ytterste øyene på Bocas del Toro mot Karibien. Etter å ha blitt hentet av båt ved hostellet, satte vi først kursen mot "dolfin-bay". Her spratt det opp delfiner på ikke veldig lang avstand i alle retninger. Stilig!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar